Pregatirea masinii de iarna

Se stie ca iarna este un anotimp dificil pentru conducatorii auto si masinile acestora. Reprezentantii service-urilor auto recomanda verificarea mai multor parametri ai masinii, inainte ca temperaturile sa devina negative, deoarece apar multe aspecte care se modifica in comportamentul de rulare cand avem de-a face cu temperaturi scazute, de la modificarea proprietatilor uleiului de motor, transmisie, blocarea si nefunctionarea unor sisteme electrice s.a.

Ca urmare, o verificare de iarna intr-un service auto devine absolut necesara pentru prevenirea multor probleme si neplaceri. Nimeni nu vrea sa isi strice vacanta din cauza unei defectiuni care putea fi anticipata din timp.

Badsi, un service auto din Bucuresti ne recomanda urmatoarele:

Verificarea temperaturii de inghet a lichidului de racire (a antigelului) si a solutiei pentru curatarea parbrizului. Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu inghetarea lichidului din motor deoarece dilatarea acestuia va distruge motorul. In ceea ce priveste solutia de parbriz daca aceasta ingheata poate fisura rezervorul de lichid. In orice caz, avand lichidul inghetat, nu il vei mai putea utiliza pentru curatarea parbrizului.

Acumulatorul (bateria) – in service-ul auto, se va utiliza un multimetru pentru determina daca tensiunea acestuia scade sub 9 volti la pornirea la rece. Vei sti astfel daca e cazul sa inlocuiesti acumulatorul pentru a nu avea surprize neplacute.

Montajul anvelopelor de iarna (toate patru) – daca acestea sunt uzate peste limita, se recomanda ca acestea sa fie inlcuite cu unele noi.

Verificarea sistemului de incalzire din habitaclu. Daca nu iti functioneaza incalzirea, este recomandat sa nu pleci la drum, pentru a nu ingheta la volan. Prezinta-te cu masina intr-un service auto pentru remedierea problemei.

Functionarea dotarilor suplimentare utile in anotimpul rece: sistemele de dezaburire/dezghetare a geamurilor si oglinzilor, incalzirea scaunelor, incalzire suplimentara s.a.

Existenta in masina a unor obiecte ajutatoare: lanturi antiderapante, manusi, perie pentru indepartarea zapezii de pe masina, racleta curatat geamuri, lanterna, cabluri de pornire pentru situatia in care iti cedeaza acumulatorul, spray dezghetare parbriz si inchizatori;

In cazul motoarealor diesel, se recomanda verificarea bujiilor, pentru o pornire corespunzatoare.

Daca stii si alte lucruri care sunt de folos pentru rularea corespunzatoare pe timp de iarna, te rugam sa le impartasesti.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *